RURIS - conferinta de presa in Agro Info

RURIS - Trup si suflet romanesc
Conferinta de presa
Bucuresti, 20 octombrie 2011
--------------------------------------------------------------------------

Piaţa motoutilajelor agricole va creşte în acest an cu 10%, până la 60 milioane de euro, şi va continua să crească şi în anii următori, afirmă reprezentantul singurei companii româneşti de profil.
“Piaţa autohtonă de motoutilaje va creşte în acest an cu 10 procente, la 60 milioane euro, comparativ cu 54 milioane de euro în 2010. Având în vedere că jumătate din populaţie este la ţară şi faptul că majoritatea exploataţiilor sunt de subzistenţă şi folosesc motoutilaje de mici dimensiuni, potenţialul va creşte şi în anii următori”, a explicat Cătălin Stroe, directorul general Ruris, companie românească de profil, citat de Agerpres.
Activă din 1993, compania Ruris, cu sediul în Craiova, este singura companie românească care produce motoutilaje (motocultoare, motosape, motocoase şi motocositori), în concurenţă cu importatori precum Husqvarna sau Stihl.
Compania este pe primul loc, la vânzări, pe piaţa de motocultoare, motosape şi motocoase şi pe locul al treilea la vânzările de produse de prelucrare a lemnului şi estimează, pentru 2011, o creştere cu 65% a cifrei de afaceri, până la 5 mil. euro, după ce, pe primele nouă luni ale anului current, compania a înregistrat o creştere cu 44% a vânzărilor, până la 3,6 mil. euro, potrivit datelor prezentate de directorul general al companiei în cadrul unei conferinţe de presă şi citate de Agerpres.
www.ruris.ro