RURIS - conferinta de presa Ziarul Financiar

RURIS - Trup si suflet romanesc
Conferinta de presa
Bucuresti, 20 octombrie 2011
--------------------------------------------------------------------------

Anul bun din agricultură salvează piaţa motoutilajelor, care va creşte anul acesta cu 10%

20 oct 2011
Autor: Andreea Neferu
 
Producătorul de motoutilaje agricole Ruris din Craiova, deţinut de omul de afaceri Cătălin Stroe, estimează că piaţa de profil va creşte anul acesta cu circa 10%, până la aproximativ 60 de milioane de euro.
Acest an agricol este cel mai bun din ultimii zece, motorul creşterii fiind recoltele de cereale, potrivit informaţiilor ZF.
"Creşterea (pieţei motoutilajelor agricole - n.red.) se datorează în mare parte şi produselor no-name şi low-cost intrate pe piaţă", a declarat Stroe, director general şi fondator al companiei.
Ruris a consemnat în primele nouă luni ale anului afaceri de 3,6 milioane de euro, în creştere cu circa 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru finalul anului estimează un business total de 5 milioane de euro, în creştere cu 66% faţă de anul anterior. Avansul se va datora extinderii reţelei de distribuţie şi strategiei de marketing şi vânzări.
Compania are în prezent 100 de dealeri şi 14 magazine proprii şi este prezentă în trei reţele do-it-yourself (Baumax, Hornbach şi Dedeman).
www.ruris.ro